Fakültemiz Hakkında

Teknik Eğitim Fakültesi, 19.11.1982 tarih ve 220/5880 sayılı Bakanlar Kurulu  kararı ile Üniversitemizin 4. Fakültesi olarak kurulmuştur. Fakültemizin amacı, Mesleki Teknik Ortaöğretim Kurumlarında görev yapacak “TEKNİK ÖĞRETMEN”lerin yanı sıra Sanayide istihdam edilecek uygulama becerisi yüksek teknik elemanlar yetiştirmektir. Fakültemiz, ülke ve bölge öncelikleri dikkate alınarak 1983-1984 öğretim yılında, Makine Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği ve Yapı Öğretmenliği programlarına öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1992 yılında Elektronik Bilgisayar Öğretmenliği ve Eğitim Bilimleri Bölümü, 1994 yılında Elektrik Öğretmenliği bölümlerinin açılması ile birlikte bölüm sayısı 6’ya ulaşmıştır. Fakültemizde; 6 Bölüm ve bu bölümlere bağlı 25 Anabilim dalı mevcut olup, 8 öğretmenlik programında Eğitim-Öğretim hizmeti verilmektedir.